Minden ami benzinnel megy.

Motor Spirit

Motor Spirit

Határos Iramban

A Kezdetek

2021. július 31. - Motor Spirit

 Számtalanszor kerülték már meg az országot gyalog, biciklivel, mopeddel, motorral és veteránautókkal, azonban legjobb tudomásunk szerint ilyenre, mint mi még senki sem vállalkozott. Hogy ez mennyire jó ötlet majd kiderül, de épeszűnek semmiképpen sem mondanám.

ke_pernyo_foto_2021-07-31_14_32_52.jpg

 Eredetileg csak egy viccnek indult az egész, hogy meg kéne kerülni az országot a lehető leghamarabb, a határhoz legközelebb eső utakon. Alapjaiban véve ez még nem lenne egy lehetetlen feladat, de felmerült bennünk, hogy mivel kéne ezt az ötletünket véghez vinni és itt jön a csavar. Mivel mindkettőnknek van olyan autója, ami csont nélkül teljesítené ezt a legalább 2000 km-t, így kitaláltuk, hogy a feladatra vásárolnunk kell egy-egy autót, amihez nehezítésként kitűztünk néhány szabályt. 

  • Max 350.000 Ft-ba kerülhet, további felkészítésre a keret 100.000 Ft, plusz a papírok.
  • Legkorábban 1999-es gyártmányú lehet, egy évvel sem fiatalabb.
  • Legfeljebb 100 lóerős.
  • És legfeljebb 1000 kilogrammos.
  • Érvényes műszakival kell rendelkeznie.
  • Ha ez még mind nem lenne elég, csak augusztus 1 és 30 között lehet megvásárolni a kiszemelt autót, úgy hogy egyikünk sem tudhatja meg mit választott a másik.
  • A vétel után pedig az indulásig van időnk felkészíteni a gépsárkányokat. 
  • A legfontosabb, hogy nem lehet az esztergomi Suzuki Swift, hiszen ki ne hallotta volna még a legendákat, hogy az úgy is addig megy amíg van benzin a tankban. Mi meg szeretjük a kihívásokat. 

 Így már azért nem lesz egyszerű a választás, tudván, hogy a választott autónak a lehető legkevesebb hibával kell kibírnia legalább 2000 km-t, szinte egyhuzamban. Mivel nem tudjuk, hogy melyikünk mit választott, így akár az is lehet, hogy egy autót mindketten megnézünk vagy egyikünk elviszi a másik elől. Egy biztos, mindketten kíváncsian várjuk majd, hogy vajon mit választott a másik. Könnyen lehet, hogy megfelelő autót választani nehezebb lesz, mint maga a túra.befunky-collage_1.jpg Az előre kijelölt útvonallal kapcsolatban az biztos, hogy a határhoz eső lehető legközelebbi utakon szeretnénk menni, és valamikor szeptember végére tervezzük az indulást az esztergomi bazilika elől, ahol jön a másik nehezítés. Egyikünk keletre indul, másikunk nyugatra, ugyanazt az útvonalat tesszük majd meg, csak más irányban. Amelyikünk először ér vissza a kiindulási ponthoz övé lesz a mindennél többet érő dicsőség. Persze most bizonyára sokatokban felmerül a csalás lehetősége, de mivel mind baráti, mind rokoni kapcsolat is összeköt minket, maximálisan megbízunk a másikban. Amúgy sem az a lényeg, hogy melyikünk ér előbb a célba, hanem hogy egyáltalán beérünk-e, na meg az út folyamán szerzett élmények. A pontos útvonal, illetve, hogy egy, vagy két megállóval tervezzünk-e még kérdéses, de ami késik nem múlik.

 Vészesen közeledik az első határidő, már javában böngésszük az eladó autókat, az igazi verseny most kezdődik. Izzanak az adásvételik!

Van valamilyen érdekes géped, és szeretnéd, hogy írjunk róla?
Vagy valamilyen formában támogatnál minket?
Dobj egy üzenetet a motorspirithun@gmail.com-ra, Instagramra vagy Facebookra!
Facebook:https://www.facebook.com/motorspiritblog/
Instagram:https://www.instagram.com/motorspiritblog/

A bejegyzés trackback címe:

https://motorspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr3716644250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása