Minden ami benzinnel megy.

Motor Spirit

Motor Spirit

WRC-re született

Suzuki Ignis Sport

2022. március 21. - Motor Spirit

A fák ágai között átszűrődnek a késő délutáni napsugarak, kellemesen lengedezik a szél, a madarak csiripelését megtöri az ezerötös hangja, féktávon szúrsz egy szigorú kettest, majd a kanyarból kifelé már lehet is parkettázni, határozottan tart a Recaro, a fordulatszámmérő nyaldossa hatezret, porzik az út, jöhet a hármas, majd minden kezdődik elölről. Nem sok szürreálisabb dolog van, amit egy kis ezüst Suzukiban el lehet képzelni, pedig ez nagyon is a valós, mert ez nem a papa piacra járós Ignise, ez egy Ignis Sport.
dsc06768.jpg

Tovább

Határos Iramban

A Hajsza

 Megcsináltuk! Pár hónapja még mi sem gondoltuk, hogy tényleg véghez fogjuk vinni ezt a projektet, de most itt vagyunk 2000 km-el, 4 nappal és rengeteg élménnyel a hátunk mögött. Nyugodt szívvel jelentjük ki, megcsinálnánk újra, még úgy is, hogy tudjuk, nem minden megy majd úgy, mint azt előre megterveztük. Bár volt néhány momentum, amik borsot törtek az orrunk alá, de az élet nem habos torta, ma már azokon is csak nevetünk és boldogan gondolunk vissza az útra, hiszen ez egy életre szóló élmény volt mindkettőnknek. 

rsz_dsc05871.jpg

Tovább

Határos Iramban

A Gépátvétel

 2 sofőr, 2 autó, 2 irány, 1 úti cél és közel 2200 km. Dióhéjban így tudnám összefoglalni, hogy miről is szól a Határos Iramban. Annak ellenére, hogy viccnek indult, most itt állunk két megfizethető öreg autóval, amikkel napokon belül nyakunkba vesszük az országot, hogy egy életre szóló kalandban részesüljünk. Még mi sem tudjuk mi sül majd ki belőle, de iszonyat jó szórakozásnak ígérkezik. 

rsz_dsc05557.jpg

Tovább

King of Cool

Avagy, a Steve McQueen sztori

 Melyik benzinvérű ne álmodozott volna valaha is arról, hogy milyen lehet a legendás Bullitt Mustang volánja mögött üldözni a rosszfiúkat San Francisco utcáin, vagy a Sports Illustrated címlapján feszíteni egy Husqvarna 400 Cross nyergében, esetleg Faye Dunawayel a jobbján csapatni egy dögös homokfutóval a tengerparton. Steve McQueen, korának legnagyobb macsója, ezeket mind kipipálhatta a bakancslistáján, sőt rengeteg más is lapult a tarsolyában a coolság királyának.

tumblr_b991862ca9dab65e6939dea2e69af149_8d87b7b1_1280.jpg

Tovább

Állja a sarat

Toyota RAV4 2003

 Tökéletes városi autó a hétköznapokra, ami terepen is megállja helyét a hétvégi túrán? A második generációs RAV4 még egy teljesen más filózófia alapján készült, mint a mai aszfaltbetyár SUV-ok. Az biztos, hogy nem ezzel leszel a somogybabodi siratófal királya, de ha elhagynád a járt utat a járatlanért garantáltan széles mosollyal fogsz este nyugovóra térni. 

img_2665-2.jpg

Tovább

A "Z" Érzés

BMW Z4 3.0i E85

 Az arcodat kellemesen melengeti a nap, a hajad fújja a szél, előtted üvölt a sorhat, mögötted porzik az út. Kell ennél több? Késő délután hazafelé tartasz a melóból, de még ki szeretnéd használni a jó időt és amúgy sem árt néha kiengedni a fáradt gőzt, ezért inkább a hosszabb, de élvezetesebb úton mész haza ma is. Ismerős a terep, a hajtűkanyar előtt visszagangolsz, kigyorsításkor leforgatod, ahogy az a nagykönyvben meg van a írva, a fordulatszámmérő már belenyaldos a hatezerbe. Ahogy ez a háromliteres szívómotor szól, attól garantáltan kiráz a hideg, még egy könnycseppet is elmorzsolnál, de nincs idő érzelgősködni, mert fűzöd tovább a kanyarokat. Benzinszagú mámorba ejt minden egyes tempósabb kanyar vagy emberesebb gázfröccs. Az összes rezdülését érzed a gépnek, már-már eggyé válsz vele olyan közvetlen. De egy percig sem félsz, megbízol a Z4-ben, mert minden pillanatban pontosan úgy viselkedik, ahogy azt szeretnéd. 

rsz_dsc02495.jpg

Tovább

Lángoló kipufogók és izzó féktárcsák

Hungaroring Classic 2019

 Kevés olyan rendezvényt tudok mondani, ami ennyire beleégne a benzinvérűek elméjébe. Legyen az fiú vagy lány,  idős vagy fiatal, a Hungaroring Classicon velőtrázó élményben lehet része, amit sok-sok évtized múlva mesélhet majd az unokáinak, egy olyan korban, amikor egy öblös V8 vagy a dupla Weberek égbekiáltó hangja lassan csak halvány emlékként él az emberekben. Habár nem most volt már, még így is egy évet kell várnunk a kétévente megrendezett Hungaroring Classicra, így itt az ideje, hogy kicsit felfrissítsük az emlékeinket.

rsz_1dsc09604.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása